Tekst - manege bodems

Manegebodems

Een goede manegebodem is van belang voor optimale prestatie en behoud van het paard. Als loonbedrijf gespecialiseerd in manegebodems weten wij als geen ander hoe groot dit belang is. Door onze kennis en ervaring weten wij tevens wat er nodig is om deze belangrijke basis op de beste manier te leggen. Of het nu gaat om hobbymatig of professioneel gebruik, wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen, renoveren en onderhouden van manegebodems. Tevens kunnen wij alle producten leveren die hiervoor nodig zijn. Van trackers tot shovels.

Bodemaanleg

Goed aangelegde en stabiele manegebodems zorgen voor veiligheid voor zowel paard als ruiter. Wij zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van de grondwerkzaamheden die hiervoor nodig zijn. Door onze jarenlange ervaring als loonbedrijf kunnen wij zorgen voor een stevige opbouw. Zo is een goede bak niet alleen afhankelijk van de bodem maar ook van de volgorde van opbouw. Naast binnen- en buitenbakken kunnen wij ook grondwerk uitvoeren in longeerbakken en paddocks.

Grondwerkzaamheden voor een eb- en vloedbak

Speciaal voor manegebakken wordt er steeds meer gebruik gemaakt van eb- en vloedsystemen. Door de juiste vochtbalans in het zand wordt er een stabiele bodem gecreëerd. Hoe werkt dit precies? Het aanleggen van een eb- en vloedbak gebeurt in een aantal stappen:

  • Egaliseren
  • Waterdichte folielaag aanbrengen
  • Drainagebuizen aanbrengen
  • Zand toevoegen
  • Put graven

Indien er veel water is, door bijvoorbeeld regen, kan het overtollige water geloosd worden. Hierdoor worden plassen en eventuele blessures voorkomen. Bij droog weer kan het systeem water naar de bodem pompen. Overmatig stof is hiermee verleden tijd. Bij het aanleggen van deze speciale bodem vormen grondwerkzaamheden een belangrijke basis. Iets wat wij uit handen kunnen nemen.

Onderhoud en renovatie

Een bodem van topkwaliteit behoudt deze kwaliteit uitsluitend bij regelmatig en vakkundig onderhoud. Met behulp van onze speciale machines kunnen wij onderhoud verzorgen. Afhankelijk van uw wensen en de bak komen wij langs. Hiermee zorgen wij ervoor dat de bodem in top conditie zal blijven. Is de bak regelmatig te nat? Of last van een zware bodem? Loonbedrijf Hofstede heeft de kennis en het materiaal in huis om de bodem op een vakkundige wijze te renoveren. Wij zorgen altijd voor de beste oplossing, voor ruiter en paard.

Een nieuwe manegebodem is een flinke investering. Het is dan ook van belang dat deze lang mee gaat. Hoelang deze meegaat is afhankelijk van het onderhoud. Met hulp van Hofstede ligt de manegebodem er altijd strak bij. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen.

Loonbedrijf Hofstede logo
Loonbedrijf Hofstede

Terugbel verzoek

Vul uw contactgegevens in
Tekst - Insta titel

Bekijk onze instagram pagina

Loonbedrijf Hofstede logo
Loonbedrijf Hofstede

Copyright © 2024 Loonbedrijf Hofstede | Site-Index | Privacyverklaring | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl | Z-IM